Burası Maldivler Değil Suluada!
Hergün saat 10:30’da Adrasan’dan Suluada’ya tekne gezisi.
Gezi rotamız Adrasan koyundan her gün sabah saat 10:30‘da hareketle Suluada istikametinde başlıyor. Profesyonel lisanslı kaptanımız Ramazan Kaptan eşliğinde ve yüksek güvenlikli tur teknemiz Karaoğlan 07 ile açılıyoruz Akdenizin masmavi sularına. Hedefimiz Suluada, yerli ve yabancı hit müzikler eşliğinde dans ederek aşıyoruz dalgaları bir bir. Ve derken Suluada’nın insan silüetini andıran görüntüsü beliriveriyor.
Suluada Tekne Turu
İçindekiler
Maldivler Plajı (Suluada Küçük Plaj)
Yaklaşık 1 saat süren deniz yolculuğu sonrasında Suluada’ ya ulaşılıyor. Bu süre boyunca dileyen misafirlerimiz teknemizin üst katında sabah güneşinden faydalanarak güneşlenebilir veya Akdenizin mavi dalgalarını, kayalıkları ve falezlerden oluşan doğa harikası manzarayı seyredebilirler.
Teknemizin arka kısmından Lapara ve Çapari kullanarak balık tutmayı deneyebilirsiniz. Kim bilir şanslı gününüzdeyseniz belki bir çupra yada levrek tutabilirsiniz. Karaoğlan 07 teknemizin “Deniz Canlıları ve Balık Avlama İzni” bulunmaktadır
Nostaljik ve slow müzikler eşliğinde Suluada’ya yaklaşıyoruz. İlk olarak demir atacağımız yer gidiş istikametimize göre adanın sağ tarafında bulunan Maldivler plajı (küçük plaj). Türkiye’ nin Maldivleri Suluada’ya ayak basıyoruz ve bu güzel kumsalın, açık mavi renkteki denizin tadını çıkarmanız için yaklaşık 1 saatlik süremiz başlıyor.
İster profesyonel yüzücü olun ister amatör yüzücü olun hatta hiç yüzme bilmeseniz bile ideal bir plaj. Su o kadar berrak ve şeffafki suyun altında gözlerinizi açtığınızda bir akvaryumun içinde gibi balıkları çok yakından görebileceksiniz. Maldivler plajının kumsalı küçük çakıl ve kumdan oluştuğu için yosun ve deniz kestanesi bulunmaz.
Türkiye’ nin yüzmeye en elverişli plajlarından biri olan Suluada Maldivler Plajında aklınızdan hiç çıkmayacak harika dakikalar geçireceksiniz. Ramazan kaptanın “kalkıyoruuuz” anonsu ile tüm yolcularımız teknemize bindikten sonra sıradaki lokasyona doğru yolculuğumuz başlıyor. Bu sırada öğle yemeği servisimiz de başlıyor.
Zengin öğle yemeği menümüzde neler var?
- Ana yemek olarak Balık veya Tavuk
- Spagetti Makarna
- Mevsim salata, fasulye pilaki ve patates salatası.
- Alkollü ve Alkolsüz içecekleri tur teknemizin bar bölümünde bulabilirsiniz. Suluada Turu Yemek Menüsü hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Miami Plajı (Suluada Büyük Plaj)
Suluada turumuzun ikinci durağına yaklaşık 15 dakikalık bir sürede varıyoruz. Miami plajı olarak bilinen Suluada Büyük Plaja teknemizi demirliyoruz ve yolculuk boyunca sıcaktan bunalan misafirlerimiz yaklaşık 45 dakika boyunca burada serin sulara bırakıyorlar kendilerini. Öğlen yemeği için en ideal demirlenecek plaj Miami Plajı olduğundan burada afiyetle yemeğinizi yemeniz için bolca vaktiniz var. Müziğimizin ritmini artırıyoruz ve bir sonraki Suluada rotamıza doğru demir alarak yola çıkıyoruz.
Aşk Mağarası
Misafirlerimiz denizin serin sularında serinledikten sonra demir alıyoruz ve bir sonraki durağımız olan “Aşk Mağarası” yada namı diğer Aşıklar Mağarasına geçiyoruz. Burada tur teknemizin kaptanı Ramazan Kaptan ustalığını konuşturuyor ve mağaranın derinliklerine doğru teknemizi güvenli bir şekilde yaklaştırıyor. Aşk mağarasının bulunduğu yerde düzensiz ve hızlı akıntılardan dolayı demirleme şansımız bulunmuyor.
Ayrıca Sulu Ada turumuzun bu bölümünde akıntı nedeniyle denizde yüzmek kesinlikle yasaktır.
Aşk mağarasında teknemizin arka kısmında bulunan köprü üzerine geçerek öz çekim yapabilirsiniz. Kaptanımız herkesin bir selfie fotoğraf çekebilmesi için gerekli süreyi bizlere sağlıyor.
Suluada Kaynak Suyu
Sıradaki durağımız Suluada’ ya ismini veren su kaynağının bulunduğu yer. Buranın özel bir ismi olmamakla birlikte Türkiye’ nin adalarında içilebilir tatlı su çıkan tek adası özelliğini kazandırmaktadır bu kaynak. Buz gibi ve içilebilir kalitede olan Suluada kaynak suyunun şifalı olduğu hatta böbrek taşını düşürdüğü bilinmektedir. Bu nedenle Adrasan ve Antalya’nın diğer ilçelerinden insanlar şifa bulmak için Suluada su kaynağını ziyarete gelmektedir. Yolculuğumuzun bu durağında sizlere Mevsim Meyveleri, Kavun ve Karpuz gibi soğuk ikramlarımız ücretsiz olarak servis ediliyor.
Kayalıkların arasında kaldığından çeşme yapılmasına müsait bir alan yoktur. Bu nedenle teknenin bu alana demirlemesi deniz dalgalı olduğunda bir hayli zorlaşmaktadır. Bunun üzerine birde tekne trafiğini eklersek bu alana girmek oldukça zor olmaktadır. Ancak Ramazan Kaptanın ustaca manevraları ile tekneyi güvenli bir şekilde bu bölüme demirlemesiyle bu doğa harikası bölümü de görmüş olacaksınız. Burada buz gibi Suluada suyundan mutlaka tadın.
Amerikan Koyu (Kelleci Koyu)
Suluada turunda beşinci durağımız Kelleci Koyu olarakta bilinen Amerikan koyu olacaktır. Suluada rotamızın en güzel plajlarından birisidir. Burada ortalama 1 saat demirleyip çay molası veriyoruz. Çayın yanında bisküvi, kraker gibi tatlı ve tuzlu ikramlarımızda servis ediliyor.
Bu bölgeye Amerikan koyu denmesinin nedeni ise geçmişte Amerikalılar buraya kamp kurmuş, Gelidonya Batığına profesyonel ekiple dalış yaparak tarihi gemide bulunan değerli eşyaları ve gemi kalıntılarını alarak ülkelerine götürmüşlerdir. Onlardan geriye kalan anforaları yani küçük büyük testi küplerini biz bunları bulduk diyerek ülkemize teslim etmişler ve yetkililerde bu parçaları alarak Türkiye’nin ilk deniz müzesi olan Bodrum Müzesinde sergilemek üzere götürmüşlerdir.
Adrasan Fener Koyu
Fener Koyu, Adrasan-Suluada turumuzun son durağını oluşturuyor. Aslında Adrasan koyunun içerinde yer alan eski deniz fenerinin bulunduğu girintidir. Burada son olarak 15 dakikalık bir yüzme molası verdikten sonra Adrasan kumsalına doğru tekrar yola çıkıyoruz.
Adrasan feneri çok eskiye dayanan Gelidonya Fenerinden sonra Adrasan körfezine yapılmış ve gemilerin bu istikamette gece seyir yapmaları bakımından oldukça önem arz etmektedir.
Eski dönemlerde elektirik olmadığı için gaz lambası yakılıyormuş bu gaz lambasınında bir bekçisi sabaha kadar sönmesin diye bekliyormuş. Oradaki küçük kulübe evide o bekçiye ait yıllar geçtikçe teknoloji ilerleyince güneş enerjili sabaha kadar kendisi otomatik yanan hafta da bir kontrolleri yapılan fenerin tekneciler için gece seyirinde hayati önemi vardır.
Akşam 17:00 sularında Haluk Levent‘ in “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” (Youtube: İzmir’in dağlarında çiçekler açar)şarkılarıyla neredeyse tüm tur tekneleri aynı anda Adrasan kıyılarına doğru kıyasıya bir mücadeleye girerek bu harika turun daha doğrusu unutulmaz anıların aklınızda kalacağı bu güzel günün sonuna geliyoruz.